Surströmmingsvisa

På Ulvöns strand ett fiskarlag mycket strömming, fick en dag. Det var 1802. Gissa vad, de gjorde då. Täckte över dom med jord. Nämde t aldrig med ett ord Innan det gått många år en hemsk doft, ur jorden står. Svepte runt kring varje stuga. Folket vädra och sa: ”Huga!” Och man sökte runt omkring men fann ändå ingenting Läs hela sångtexten ”Surströmmingsvisa”

Surströmmingsdags

Hej alla vänner, nu står sillen så härligt dukad på borden. Hej alla vänner, nu så är detta ställe bäst uppå jorden. En liten sill, vi taga vill och om en stund klämmer vi en till. Hej alla vänner, vi har längtat till detta så in i norden. Läs hela sångtexten ”Surströmmingsdags”

Premiären

Premiären är snart över, – även dagarna därpå. Jag är lycklig, men ock däven och har svårighet att stå. Jag år strömming med potatis – jag åt 3 och 5 och fler. Jag är lycklig, men ock bakis och kan inte äta mer. Läs hela sångtexten ”Premiären”

Dagen efter

Premiären är snart över, – även dagarna därpå. Jag är lycklig, men ock däven och har svårighet att stå. Jag åt strömming med potatis – jag åt 3 och 5 och fler. Jag är lycklig, men ock bakis och kan inte äta mer. Läs hela sångtexten ”Dagen efter”