Några välkomstord

Några välkomstord vid ett dukat bord Hjärtligt tack skall Ni ha för Ni kom Smakar maten bra, blir man go och gla låt oss hoppas att kvällen blir lång Drick så flaskan tom vad bryr vi oss om att det finns något dagen därpå Ät och drick och var nöjd så blir allt frid och fröjd må vi stämningen höja med sång Läs hela sångtexten ”Några välkomstord”

Vi samlas nu

Vi samlats nu så småningom med brak och buller och tumult och nu vi ropar vänner – kom! Ert vinglas är ju fullt. Tycker du att stämningen är fin nå, välan, så ta ett glas med vin ta dig sen dito en, dito två, dito tre så biiiiiir duu nööjdaare. Läs hela sångtexten ”Vi samlas nu”

När man samlas

När man samlas till en fest såsom värdfolk eller gäst vill man gärna sjunga några glada toner Fast man ingen Jussi e kan man ändå sjunga me om man inte har för stora pretentioner. Här vi vackra flickor har en och annan ståtlig karl. Inga namn vi ger, vi gillar diskretionen. Här finns kvickhet och gemyt detta sagt förutan skryt om man inte har för stora pretentioner. Läs hela sångtexten ”När man samlas”

Nu när vi samlats här

Nu vi samlats här till denna glada fest glädjen hoppas vi skal bli vår hedersgäst Vi skall sjunga, låt det runqa Vi skall trivas med varandra Kläm nu i och visa riktigt vad ni kan. Vi ett verkligt trevligt gäng har fått ihop Mycket törstiga vi äro allihop Vi vid dukat bord oss breder och en stilla flirt inleder och emellanåt så gnolar vi en låt. Läs hela sångtexten ”Nu när vi samlats här”

En enkel liten sång

Vi tar en enkel liten sång men den får ej bli så lång, vi har så bråttom, vi har så bråttom att fatta glaset. Vi alla titlar lägger bort så blir det inte så torrt ty uti kväll ska vi ha det trevligt uppå kalaset. Det glada gänget har träffats åter och glädjen högt uti taket står. Läs hela sångtexten ”En enkel liten sång”

Bordsvisa

Festen kan börja, kråset ska smörjas magen ska få det som den vill ha. Glasen stå fulla låt sången rulla glädjen ska vara gäst här idag. Glaset i handen fatta och sjung, glöm alla sorger, vara bara ung. Läs hela sångtexten ”Bordsvisa”