Världens bästa Karlsson

Karlsson! Karlsson! Världens bästa Karlsson! Karlsson! Karlsson! Hej, här kommer Karlsson! Karlsson! Karlsson! Ingen, faktiskt ingen annan Karlsson gillar jag så bra som mig. Karlsson! Karlsson! Världens bästa Karlsson, vackra, snälla, lagom tjocka Karlsson, genomkloka, underbara Karlsson! Undra på att alla alla gillar mig. Läs hela sångtexten ”Världens bästa Karlsson”

Vår på Saltkråkan

Nu ska du höra nånting som jag vill tala om, jag såg en lärka nyss, och det var våren som kom. Nu är våren kommen, nu är våren kommen, alla lärkor börjar drilla då, just då. Vårens eldar brinna, vårens bäckar rinna, vårens kvällar är så blå så blå så blå. Läs hela sångtexten ”Vår på Saltkråkan”

Sommaren är min

Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön, och träden är så fina och marken är så grön, och blommorna är vackra och höet luktar gott och solen är så solig och vattnet är så vått, och lilla fågeln flyger i boet ut och in, och därför vill jag sjunga att sommaren är min. Läs hela sångtexten ”Sommaren är min”

Sjörövar Fabbe

Sjörövar Fabbe, farfars far, är minsann en sjusärdeles karl, kring alla hav han far och far, tjohej hadelittan lej. Sjörövaryrket passar´n bra; ”De är bara att röva och ta, och de”, sa Fabbe, ”gillar ja”, tjohej hadelittan lej. Läs hela sångtexten ”Sjörövar Fabbe”

Barfotavisan

Det finns så mycket att titta på när sommarn kommer till oss grodor som hoppar i bäck och damm och kalvar som nyss kommit loss. Barfota utan strumpor och skor ska jag vandra med dej ut till sommarn där vindarna bor till ros och förgätmigej. Läs hela sångtexten ”Barfotavisan”

Bamse

Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung, äter han för att bli stark förstås. Och kommer det en stöddig typ, och ger en liten svag ett nyp, Läs hela sångtexten ”Bamse”

Klappa Händerna

Klappa händerna när du är riktigt glad Klappa händerna när du är riktigt glad Du kan också glädja andra Som på denna jorden vandra Klappa händerna när du är riktigt glad Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad Du kan också glädja andra Som på denna jorden vandra Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad Läs hela sångtexten ”Klappa Händerna”

Rönnerdahl Sjösala vals

Rönnerdahl han skuttar med ett skratt ur sin säng. Solen står på Orrberget. Sunnanvind brusar. Rönnerdahl han valsar över Sjösala äng. Hör min vackra visa kom sjung min refräng! Tärnan har fått ungar och dyker i min vik, ur alla gröna dungar hörs finkarnas musik. Och se, så många blommor som redan slagit ut på ängen Gullviva, mandelblom kattfot och blå viol Läs hela sångtexten ”Rönnerdahl Sjösala vals”

Änglamark

Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om du vill. Jorden vi ärvde och lunden, den gröna. Vildrosor, blåsippor, lindblom och kamomill, låt dem få leva, de är ju så sköna. Låt barnen dansa som änglar kring lönn och alm, leka titt-ut mellan blommande grenar. Läs hela sångtexten ”Änglamark”

Luffarvisan

Se på luffarn som går där på vägen, se på luffarn Guds lille fyr. Så snart som det blir vår går han ut och går för att söka sig äventyr. Han går så långt som vägarna räcker, han har en oro och en längtan i sitt blod. Och när som sola skin då far vanvett i’n, det är det som ger honom hans mod. Läs hela sångtexten ”Luffarvisan”

Hallonsaft

Och här kommer vers nummer ett: När smurfer ställer till med fest Så vet vi hur man festar bäst Dom fixar en korv och en god pastej Vi smurfar allt du kan tänka dig Kulörta lyktor och musik En tårta som är sagolik Så ställer dom fram en jättebål Vi fyller våra glas och säger skål Läs hela sångtexten ”Hallonsaft”

Kattvisan

Tänk jag drömde i natt att jag hade en katt. Och han åt bara sill och potäter. Du får trot om du vill, men potäter och sill, det är just vad små kattungar äter. Tänk jag drömde i natt att jag hade en katt och han svängde på rumpan i dansen. Läs hela sångtexten ”Kattvisan”

Banankontakt

Dé é ett ljussken över staden, nåt stort och gult som alla ser. Banankontakt av tredje graden, en fruktraket som alla ser. Banankontakt é min takt, banankontakt é din takt å din kontakt é min takt å min kontakt é din takt. Banankontakt é vår takt å vår kontakt é er takt, å sambatakt é tretakt å er kontakt é vår takt. Banankontakt, banankontakt, banankontakt av tredje graden. Läs hela sångtexten ”Banankontakt”

Kalle Theodor

Minns du en sjöman för länge, länge sen, minns du hans namn var Kalle Theodor? Aldrig så ser du den sjömannen igen, han vilar i havet, Kalle Theodor. Men en stormnatt kan du höra nån som ropar: Hej hå! Ifrån havets djup det kommer och det låter så: Hej hå! Hej hå! Läs hela sångtexten ”Kalle Theodor”

En till som jag

Vet du va’ som är bra? Att det inte finns nån mer som jag! För tänk om, om det kom en förskräcklig liten pojke som liksom jag satte sta’ med att göra hyss varenda dag. Fast på sätt och vis så skulle det va bra, om det bara fanns en till som jag. En som jag, sån som jag, oj, vad mycket kul vi kunde ha! Läs hela sångtexten ”En till som jag”

Du käre lille snickerbo

Du käre lille snickerbo, Här kommer jag igen. Nu är det bråttom, kan du tro, nu är det klippt igen. Snickerboa hopp fallera å snickerboa hopp fallerej är bra att ha hopp fallera för stackers mej hopp fallerej. Till snickerboa ränner jag, när det är nåt jag gjort. Men far min löper också bra fast inte lika fort. Läs hela sångtexten ”Du käre lille snickerbo”

Bom sicka bom

Tycker du som jag, så rider vi, för då känn för då känn för då känner jag mig jag mig fri. Lille häst lille häst vilka skutt du tar, sitter svans sitter svans sitter svansen ändå ändå kvar. Så far och flyg och ryk och ränn och bom sicka bom ä du med på den så spring och skrik och kom igen och bom sicka bom ut i mässingen, och tut och tjut och tjosan sen och bom sicka bom va de small i den. Läs hela sångtexten ”Bom sicka bom”

Bara en liten hund

Bara en liten hund är det som jag vill ha. Tänk, om jag hade en, oj, vad det vore bra. Inte så särskilt stor skulle den jycken va och inte särskilt dyr, tänk, om jag kunde ta tian jag fick till jul och kanske lite till, bara en liten valp kanske det räckte till. Läs hela sångtexten ”Bara en liten hund”

Mors lilla Olle

Mors lilla Olle i skogen gick, rosor på kinden och solsken i blick. Läpparna små utav bär äro blå, bara jag slapp att så ensam här gå! Brummelibrum, vem lufsar där? Buskarna knaka. En hund visst det är… Lurvig är pälsen, men Olle blir glad: Åh, en kamrat, det var bra se god dag! Klappar så björnen med händer små, räcker fram korgen: Se där, smaka på! Läs hela sångtexten ”Mors lilla Olle”

Blåsippor

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår. Barnen de plocka små sipporna glatt, rusa sen hem under rop och skratt. Mor, nu är våren kommen, mor Nu får vi gå utan strumpor och skor. Läs hela sångtexten ”Blåsippor”